タット リドー

noimage.png タット リドー 助教

学位:Ph. D. in International Development

最終学歴:名古屋大学大学院国際開発研究科博士後期課程修了

専門分野: Development Economics, Agricultural Economics and Rural Poverty

主要研究テーマ:Economic Growth and Income Disparity, Agricultural Trade, Cambodian Microfinance

Economic Development、Economics 1・2、データ分析入門

Cambodian Economic Association

プロシーディングス
Rido Thath , 2018, Microfinance in Cambodia: Development, Challenges and Prospects. Southeast Asian Studies in Asia (SEASIA) Conference 2017 "Unity in Diversity: Transgressive Southeast Asia", Chulalongkorn University, Thailand.

学術論文 単著
Rido Thath , 2014, "Factors Affecting Cost Efficiency of Cambodian Rice Farming households", Forum of International Development Studies, vol. 45-2, pp. 18--38

Working Papers
Rido Thath, 2016, Potentials and Constraints of Cambodian Rice Export. MPRA Working Paper No.71490 available at

Working Papers
Rido Thath, 2016, The Impact of Agricultural Land and Labor Productivity on Poverty: The Case of Rice Farming Households in Cam bodia. MPRA Working Paper No.70920 available at

Development Economics

This seminar course focus on international and development economics, i. e. the economic issues in developing countries. The topics include theories of economic development, poverty and inequality, population growth and urbanization, migration, environment, trade, balance of payment, foreign direct investment(FDI) and official development assistance(ODA). In the seminar, students will need to actively participate in the discussion and make a presentation. The seminar will enable students to understand various development issues in developing counties and to be able to comprehend the differences between developing and developed countries, particularly between developing countries and Japan. This course is helpful for students who plan to work in other countries (in Japanese companies), especially in developing countries.